sobota 16. července 2016

Asi ještě pořád čtvrtý den

Po přírodě bylo na plánu město. Nabrali jsme směr Terst a ještě se při cestě zastavili v Lublani. Když výlet, tak to nebudeme flákat!

Po zaparkování jsme na sebe hodili méně výletnické hadry, abychom tak nebudili pozornost, ale asi naše mimikry nebyly dotažené úplně. Během deseti minut se nás dva bezďáci stihli zeptat, jestli jim nedáme peníze. Teda u prvního si to mohu jen domyslet, druhý uměl žebrat v několika jazycích, to klobouk dolů. A pak na Ronalda vyběhl dobrman vyšlechtěný pravděpodobně v Černobylu. Kdybych chtěla jet do bitvy, tak na něm bych rozhodně mohla. Naštěstí se po chvíli vypařil a my si docela znatelně odechli.

Tohle byla pravděpodobně dobrmanova matka.


Příjemně nás překvapilo, jaký tam byl klid, turistů pomálu a bylo to vyloženě útulné město. Vylezli jsme na kopec k hradu, udělali pár fotek a pokračovali dál v cestě. Teda ještě jsme chtěli poslat pohledy, které jsme koupili u vodopádu. Jenže kdo je nechal v autě? Holt jsme si udělali ještě menší okruh k poště s tím, že mě Ondra jen s pohledy vysadí a až se mu povede někde otočit, zas mě naloží. Řeknu vám, že čekat v cizí zemi bez dokladů se jevilo jako docela dlouhá a ne moc zábavná činnost. Možná kdybych nebyla na ostatní tak drzá, nemusela bych přemýšlet nad tím, co když mě tam fakt nechá.





Jo a tady je důkaz, že my si fakt nemohli dovolit dát bezďákům peníze! To je tak, když si nestihnete koupit jídlo a nemáte náladu čekat v restauraci s tím, že pravou italskou pizzu si přece můžete dát zítra. (A ne, nedali jsme si ji, nebylo nám přáno.) Povšimněte si DIY nože, zlatý český ručičky si se vším poradí! I skleničce věnujte pozornost, další den jsem ji nechtíc zabila.


A koho v Česku pohoršují lidé, kteří neumí parkovat... V Itálii by vám asi pukla cévka, parkovací místo si lze udělat kdekoli. Opravdu kdekoli.

Žádné komentáře:

Okomentovat