středa 1. března 2017

Ustojí to lidstvo?

Konec světa na dohled! Práci a hodnoty už nám dlouho kradou imigranti a do toho nám Lidl zasadil další ránu - nebude prodávat igelitky. Bože, jak se to dá vůbec zvládnout?

To za komunistů by se tohle nestalo! Wait what?

Panika, že nám vykácí lesy, protože Lidl se rozhodl mít tašky papírové. Jako další variantu nabízí i tašky opakovatelně použitelné, ale ty selektivně přehlížíme. Protože papír vlastně není ekologický! Možná jste si všimli, že taška není čistě bílá. To není, ty vole, multikulturní taška, snědá je totiž proto, že je z recyklovaného papíru!

"Proč nejsou zadarmo?"

Protože cokoli je zadarmo, nebo jen ve slevě, tak lidi berou útokem a hromadí a hromadí. Ne, že by to potřebovali, ale je to sakra (skoro) zadarmo! Nemohu dostat z hlavy historku o pánovi, co si nechává každou housku markovat zvlášť, protože na tom v součtu ušetří. Úplně vidim, jak z ušetřených peněz jezdí na nákup v lambu.

"Jak to všechno poberu? Takhle budu potřebovat těch tašek minimálně 5."

Jak by se vám teď hodil černoch z letáku, že?

"Do igelitky jsem dával PET flašky a nosil je do tříděného odpadu, to teď nebudu moct."

To by jednoho až dojalo, pán je ekolog, třídí. A taky kupuje zabalené v plastu to, co nám v Evropě teče přímo z kohoutku. Najednou to s tou šetrností tak žhavé není, že? A kontejnery na tříděný odpad jsou jako jehovisti, nikdy nejsou samostatně. Takže co dát petky do tašky a tu pak mrsknout do papíru? Na to nepotřebujete být inženýr.

"A co když bude pršet?"

Kdo si nedokáže s nákupem poradit v dešti, tak by pravděpodobně neměl ani mezi lidi chodit sám. Občanku vám dali?


Svět se tím nespasí, stejně se každých deset deka všeho balí zvlášť, gramáž obalu větší než gramáž jídla, ale prosimvás, se z těch tašek fakt neposerte. Stačí u nákupu přemýšlet a nedělat odpadu víc, než je nutné.

Žádné komentáře:

Okomentovat