úterý 28. února 2017

Chlupy. Všude.

Mysleli jste si, že pořízení psa se nijak nepodepíše na kvalitě bydlení? Já si to myslela taky. Kdybych místo minimalismu a světlých barev milovala bahno a chaos, bylo by vše v nejlepším pořádku. Takhle není.

Jeden pes dělá přiměřeně nepořádku, skoro si ani nevšimnete, že jste celí od chlupů a místo ponožek máte na nohou kožešinové bačkory. Děje se to totiž relativně nenápadně, postupně. Když se to znásobí dvěma, stačí otevřít vchodové dveře a ti dva špínonosiči zápasí o to, kdo vás zasviní víc.

Kožešiny nosí jen necitové, což naši psi rozhodně nejsou, snaží se kožichu zbavit svědomitě.

Abychom tu nemuseli denně pobíhat s vysavačem (ne, že bychom někdy něco takového dělali, ale mohli bychom), pořídili jsme vysavač robotický. Ráda bych napsala něco o pracujících strojích a umělé inteligenci, ale bohužel. Naši Roombu jsem byla nucena přejmenovat trochu pravdivěji, říkáme jí Dumba. Opravdu, jestli se někdo z vás bojí vzpoury strojů, tady se můžete cítit bezpečně. Než by vás dohnala, tak narazí do všeho, co je v cestě, pro jistotu tak 3x, kdyby mohla, narazí i sama do sebe.

Oba psi na ni koukají dost nedůvěřivě. Naráží i do nich. Ronald leží rád na pelíšku tak, že mu hlava přetéká do prostoru. A do toho jediného bodu, kde není chráněn pelíškem naše milá Dumba naráží. Teo na bezpečí pelíšku nehodlá spoléhat, Teo si lehá do rohů a nebo kamkoli jinam, kam má Dumba namířeno. A kdo schytá vyčítavý pohled? Já.

Ani jeden nedokážeme na to malé zmatené robotické nebožátko koukat déle než několik minut, takže ji pouštíme zásadně, když nejsme doma. I když občas nějaké epicentrum bordelu vyhodnotí jako překážku a pro jistotu se tomu vyhne, tak na ni nedáme dopustit. Co roztál sníh a z Tea se stal Bláteo, nasbírá denně tolik nepořádku, že se až stydím, jak málo jsem dřív uklízela. Člověk si myslí, že má doma koberce a on to byl jen bordel.


Žádné komentáře:

Okomentovat