čtvrtek 23. února 2017

Další várka mouder

Opět se projevilo mé masochistické já a v instory.cz jedu už několikátý článek v rubrice mazlíčci. A nemohu přestat!
Největší autorčin um je to, že dokáže vytvořit desítky článků s nulovou informační hodnotou. Si myslíte, že je to jako snadné, dle mého je to naopak vyšší forma psaní, umění. Informace umí předávat každý. Zařadila bych ji do surrealismu. A vidím tam i špetku dadaismu.

Začneme zlehka.

Co nedávat psovi k jídlu. Avokádo, rozinky a hrozny, čokoládu,… to ví všichni, netřeba se tím zabývat obsáhleji. Informace, proč to škodí, je druhotná. Zastíní ji totiž fakt, že psovi škodí syrové maso a kosti. To je ovšem přelomové zjištění. Nevím, jak s tou informací naložit a hlavně jak naložit s tím, že mám objednáno 21 kg syrového (no fuj, co mě to popadlo) masa.

"Co dělat, kdyby se náhodou stalo, že váš mazlíček snědl některé z jídel uvedených výše? Poznačte si, jak velké množství snědl a okamžitě volejte svému veterináři!"

Volala bych dvakrát denně. "Dobrý den, už zase jsem mu dala 250g masa, co s tím mám dělat? Nemůžu si pomoci."

Tady Teo kouká velmi vyčítavě, protože ví, že mu jdu touhle stravou záměrně ublížit.


Svou sobeckost jsem dotáhla do umění, tak symetrické, že to ani žrát nechce!


Když už jsme se dostali přes žrádlo k veterině, hned si povíme, jak psovi podat lék.

První rada zní, že mu ho máte narvat ke kořeni jazyka. Polykací reflex pravděpodobně udělá vše za vás. Ale má to určitá úskalí, to se nebojte, nic není snadné! "Někteří chovatelé doporučují jemně masírovat hrdlo a tak přinutí psa tabletu spolknout. Při této metodě si musíme dát pozor, aby pes tabletu opravdu spolknul, neboť někteří psi, zvláště ti chytří, si nechají tabletu za zuby nebo na jazyku a po uvolnění tlamy ji vyplivnou." /zdroj/ Jo, psi jsou mazaní a okoukali fígle filmových psychiatrických pacientů, kdyby byli venku v boudě a nečuměli s vámi na telku, nemuseli byste řešit taková příkoří.

Zakončila bych to propagací kříženců, neb kříženec je ultimátní dobro a nějací přešlěchtěnci, nedejbože s průkazem původu, to je hnus! Stejně je PP jen kvůli výstavám, ne asi. To si radši za dvojku koupím od sousedky vořecha, protože četla, že by fenka měla mít jednou v životě štěňata a ta její čubinka je tak skvělá, že by byla škoda, kdyby neměla potomky. Je jasný, že tam nehrozí nemoci, už jste někdy viděli nemocného křížence? Zato papíráci, ti jsou nemocní furt.

"Proč bývají voříšci tak veselí, inteligentní a méně často nemocní, než jejich ušlechtilí psí kamarádi? Může za to především genetika. Když se k volné lásce sejdou dva svobodymilovní psí rodiče, odehraje se to většinou při zcela náhodném setkání kdesi na ulici. Však se také voříškům ne nadarmo říká pouliční směs. Ani vzdáleně tak nehrozí příbuzenské křížení a tím zvýšené riziko dědičných nemocí a sklonů k degeneraci." Láska, tak určitě. Pudy se tomu říká. Svobodymilovní? Ne třeba s nezodpovědnými majiteli? Protože ohlídat fenku dvakrát do roka je taková fuška. Nehrozí příbuzenské křížení? To nehrozí především u papíráků, protože hádejte co, oni chovatelé musí dělat genetické testy (a ono to není zadarmo). Zatímco volně pobíhající pes naloží cokoli, od plyšáka až po svou matku.

"O štěňata kříženců se totiž většinou nepečuje tak přehnaně jako o ta, která se narodila z ušlechtilých rodičů určených k chovu daného plemene.Voříšci se musejí umět postarat sami o sebe, a to z nich dělá nerozmazlené průbojné, ale ne přehnaně agresivní jedince. Nic si nevynucují, zato vděčně přijímají vše dobré, co je cestou životem potká. Když se dostanou k milujícímu páníčkovi, jsou za to osudu vděční a projevují mu veškerou svou psí lásku a oddanost" Já bych řekla, že to maximálně tak vypovídá o neinformovanosti lidí, kteří si psa pořídili. Zanedbanou péčí psovi vlastně děláme ultimátní službu! Jak kříženec pozná, že je kříženec a má se chovat vděčně? A papíráci se rodí se špatným charakterem? A neměl by někdo našim psům říct, že jsou vořeši a měli by se podle toho chovat? Trochu pokory, chlapci!

"Většinou však ve voříškovi získáte veselého a oddaného kamaráda, s nímž se sice nebudete chlubit na výstavách, zato s ním prožijete krásné roky, často dlouhé, protože vitální kříženci se mnohdy dožívají vysokého věku." No, opět Teo nedával pozor, protože jeho alergie na citróny by se hodila spíš k nějakému papírákovi. A vyjíždění po velkých psech okoukal od papíráka taky.

Pozn.: Kosti psi opravdu nesmí, ale ty vařené. Štěpí se a jsou nestravitelné. Maso je dobré nechat přemrazit, parazity a bakterie by to mělo eliminovat. A sakra, nepodporujte množení psů, kříženci jsou skvělí, ale berte si je z útulků, nenechávejte vědomě množit další. Chcete rasu psa, ale nechce se vám platit za papíráka? V tom případě jste idioti a koupili jste si předraženého křížence. Nic mezi čistokrevnym psem s PP a vořechem neexistuje. Čistokrevný pes má papíry vždycky, je jedno, kolikátý z chovu je, nebo jestli má devět ocasů, ten pitomej kus papíru dostane, jen nebude nikdy zařazen do chovu.

Žádné komentáře:

Okomentovat