pondělí 22. srpna 2016

Zrzavý a zrzavější

Možná by nebylo od věci zmínit, že s Ondrou tak nějak bydlím. Takže ty dva zrzavé idioty čekalo trochu peklo, než jim došlo, že ten druhý pes je bude obtěžovat poněkud dlouhodoběji. O Tea jsem se bála dost. Teo je totiž idiot bez špetky pudu sebezáchovy. Na o 13 kg těžšího Ronalda pořád držkuje a jen tak ze cviku mu občas chňapne zubama po tvářích. Nebo mu štěká do ksichtu, když prochází kolem. Ronald to tiše trpí a zírá na nás, ať ho odstraníme, že to není vůbec vtipné.

Povahy jsou to opravdu velice rozdílné. Zatímco Teo je, co se týká fenek, taková čistá duše. Je spontánní, nezákeřný a trochu blbý. Chce si s nimi jen hrát, běhat do utahání. Ronald čeká, až je Teo unaví a fenky se snaží nakrýt. Žádné okecávání, rovnou na věc! Teo dělá za kus pamlsku všemožné triky, Ronald za kus pamlsku dělá sochu. Dokonale!

Po několika týdnech se to ale zlomilo. Ronald dělá dobrovolně zbytečné triky, jen aby dostal kus žrádla. Jenže učit ho něco je trochu o zdraví. Normálně se ho bojím. Je do toho tak zabraný, že začne cenit zuby, máchat tlapama, na kterých má velmi nežné drápečky, které vám udělají na pokožce krvavé rýhy.

A i s Teem už jsou sehranější. Při venčení Teo vyčuchal u cesty divokého králíka. Než mi došlo, co se děje, tak už ho měl skoro v tlamě, ale zasáhla jsem včas. Králík zachráněn. Jenže králík nepatří mezi nejbystřejší tvory, nebo minimálně tenhle milovník adrenalinu ne. Skočil si to ladně přímo Ronaldovi pod ksicht. A nešlo udělat nic. Jen to křuplo a bylo po něm. YOLO!

Naskytl se ovšem jeden organizační problém. Jak je poslat na místo oba. Teo je naučen na povel "místo" a nemá s tím problém. V jeho podání to vypadá sice tak, že sklopí hlavu, nasadí žalostný výraz a lehne si na cokoli, co trochu připomíná místo. Poslat na místo Ronalda je ale nad mé síly. Po několika opakováních už mě Teo probodával nenávistným pohledem a posouval se z jednoho místa na druhé. Ronald nedělal nic. Tak jsme jim povely odlišili. Ronald má svůj povel: "Ronnie, běž do prdele!" A funguje to skvěle!

Rádi máme oba samozřejmě stejně, a šikanujeme je taky bez rozdílu. Schválně, kdo pozná, jakou slavnou osobnost předvádí na druhé fotografii.



Žádné komentáře:

Okomentovat